Viu La Garrotxa, molt més que seure i escoltar

Per mirar de ser rigurosos, podríem especificar exactament què et trobaràs a les jornades fotogràfiques del penúltim cap de setmana de maig. Per fer-ho, i tot i que ja ho vam concretar no fa massa dies (Les activitats fotogràfiques de Viu La Garrotxa), volem que vegis quin sentit i nivell d’implicació requeriran les activitats. I, com déiem, veuràs que són molt més que seure i escoltar

Aquestes no són unes altres jornades fotogràfiques on t’asseus a les fosques i escoltes mentre mires un seguit de diapositives. Participar a Viu La Garrotxa, implica molt més que fer quatre intervencions a la tanda de pregs i preguntes. Això vol dir que requerirà en l’assistent un grau d’escolta activa durant les sessions teòriques i una participació i implicació durant les activitats pràctiques. Ens referim concretament a que la part teòrica anirà més enllà del prendre apunts perquè sí i es centralitzarà en un fi participatiu. Tot això té com a finalitat aconseguir bons resultats fotogràfics en les activitats fotogràfiques. I així doncs, què trobaràs a Viu La Garrotxa?

 • Només seure i escoltar? Prendre apunts?… Ni molt menys! T’hem preparat un cap de setmana fotogràfic molt més participatiu, unes jornades on els assistents en sou els protagonistes.
 • I amb quina finalitat? Perquè pugueu participar, fotografiar i millorar, interactuar entre vosaltres i amb els formadors, crear una història amb un sentit narratiu que tindrà un principi, un fi i una difusió a llarg termini.
 • Una difussió a llarg termini? Sí, malgrat les jornades fotogràfiques acabin el 25 de maig, la tria que farem dels teus resultats es farà pensant en una exposició digital.
 • És per això que busquem una actitud creativa, curiositat, implicació, participació i, sobretot, que ho passis tan bé com puguis al voltant de l’art que ens captiva: la fotografia.
 • Per què hem triat la Garrotxa? Hem buscat un marc incomparable, amb un paisatge canviant, ple de racons on poder desenvolupar cadascuna de les activitats fotogràfiques. Una comarca on cada hora del dia ens descobrirà una imatge diferent de la natura, de la seva gent i de la seva forma de viure.
 • I les dates? Per què a finals de maig? Hem volgut emparar les jornades fotogràfiques amb temperatures agradables, en un mes que tot floreix i on els camps es pinten de verd.
 • I el programa? Què hi ha de la distribució de continguts? Buscarem les llums més favorables per tal que obtinguis els millors resultats fotogràfics i aprofitarem els moments de llum vertical per tal de donar-te els conceptes i trucs necessaris perquè quan siguis sobre el terreny, puguis gaudir de la teva càmera fent fotografies.
 • Bé, i com ho farem tot això? De la mà d’Imàginem, els formadors i guies d’unes jornades que són un intercanvi d’experiències fotogràfiques, on veuràs com copsar les imatges en cada moment i després practicarem de manera participativa, preguntant i veient, càmera en mà, tot allò que hagin explicat.
 • I quin guiatge fotogràfic utilitzarà Imàginem? Veurem com copsar la realitat d’una forma amena i pràctica, combinant la teoria participativa amb una pràctica fonamentada en la retroalimentació.
 • Per què hem optat per aquest tipus de guiatge fotogràfic? Hem volgut tenir en compte que als fotògrafs ens agrada posar en pràctica el que aprenem i que on més gaudim és sobre terreny, càmera en mà. No oblidem que escoltar a grans mestres de la fotografia pot deixar-nos bocabadats, però sortir al seu costat i aprendre d’ells encara ens omple més.
 • I això del punt sinèrgic? Hem buscat un tipus de fòrmula que ens aplegui en un eix concèntric amb el fi de compartir experiències, fer col·loquis entre companys amants de la fotografia, compartir les vivències dels professionals,…

Arribats a aquest punt, potser inclus ens deixem trets diferenciadors d’aquestes jornades fotogràfiques que, de ben segur, seran una oportunitat única per gaudir de la fotografia en un ambient ideat per fer crèixer les nostres habilitats fotogràfiques.


Foto © Xavi Talleda
Text Xavi Talleda i Marta Mateu

Comparteix

Comments are closed.