IMG_3269_1red

La Barcelona singular: Poble Sec i Montjuïc

La història del Poble Sec es remunta a mitjan segle XIX, quan era un espai sobretot rural, amb hortes i barraques de llauradors que feinejaven a l’ombra de les faldes del Montjuïc. Cap al 1850 va començar a poblar-se de famílies, sobretot immigrants, que ja no cabien al Raval, atestat en aquells temps. Considerat el primer eixample de Barcelona abans de la reforma del Pla Cerdà, el Poble-sec encara manté avui en dia carrers estrets i desordenats que tenen molt d’encant.

El seu nom té l’origen en la instal·lació, també del final del segle XIX, d’un gran nombre de fàbriques tèxtils que consumien grans quantitats d’aigua, fet pel qual van esgotar les existències d’aigua, que sempre havia estat molt abundant a la zona.

Las seves artèries principals són el carrer de Blai, que funciona com una petita rambla plena de bars i comerços per igual, i la plaça del Sortidor, on tocava en els seus temps un jove Joan Manel Serrat.

Montjuïc. Un gran pulmó verd de la ciutat on es troben nombrosos jardins per on es pot passejar, descansar, jugar, fer esport o, simplement, gaudir de la natura. Montjuïc ha estat testimoni i escenari de múltiples fets transcendentals en la història de Barcelona.  Es va començar a urbanitzar a partir de l’Exposició Universal del 1929. Després dels successos dramàtics de la Guerra Civil, en què el castell va funcionar com a presó, l’indret va canviar i, amb els Jocs Olímpics de 1992.

Què farem?  Ens endinsarem, càmara en mà, pels carrers tranquils i estrets d’un dels barris més desconeguts de Barcelona, el Poble Sec. Ens aproparem a la falda de Montjuic per després baixar fins a la Font  Màgica d’en Carles Buigues on gaudirem de l’espectacle de llums i só.

Durant el recorregut aprendrem a mirar i a la vegada ens fixarem en els petits detalls que s’amaguen en els portals, balconades, parets… veurem com la llum dura crea contrastos i dramatisme per acabar el dia en un dels moments més ideals per fer fotografia, l’hora blava. Podrem realitzar fotografies just quan es obren els fanals dels edificis i els monuments a la vegada que també fotografiarem l’aigua amb llum de la Font Màgica.

Un univers propi amagat darrere del bulliciós Paral·lel

Per a qui?

– Oberta a totes les edats per conèixer indrets singulars de la ciutat de Barcelona.
– Oberta a tots els nivells fotogràfics. (Es pot assistir amb càmara fotogràfica, tablet o mòbil)

Informació detallada

– Data:  14 de maig de 2016
– Lloc: Barcelona
– Horaris: Ens trobarem a les 16:00h  i acabarem aproximadament a les 21:30h
 Lloc de trobada: Es comunicarà als participants
– Guiatge fotogràfic:  Marta Mateu

Preu

  • 15,00 €
  • 10,00€ pels participants que hagin vingut a alguna de les sortides/escapades amb Viu-la!

Observacions

  • Dificultat mínima. Farem una caminada, tranquil·lament i sense preses.
  • En cas de mal temps l’organització posposarà la sortida, sempre avisant als participants amb antelació.
  • Equip fotogràfic: Es pot assistir amb càmara fotogràfica, tablet o mòbil
  • Qui vulgui, pot portar trípode. Pot ser util durant l’hora blava i per les llums i moviment de l’aigua de les fonts*

*Viu-la! demanarà autorització per ocupació de la via pública amb els trípodes.

Informació d’interès

– Participants: Màxim 8 assistents

Inscripció

Per mail (info@viu-la.com) o a través de contacte.
Poseu el vostre nom i cognom, telèfon de contacte i mail.

Pagament

El mateix dia de la sortida.

Comparteix

Comments are closed.