Palamos-7485

Una ruta tranquil·la per l’Empordanet

El que coneixem com a Costa Brava, ha estat, des de fa segles, una zona de pas i assentament per nombrosos pobles i cultures, i la porta d’entrada a la Península des de l’Europa mediterrània. La costa gironina concentra, a més, un gran patrimoni humà i paisatgístic: des dels monuments megalítics de l’edat del bronze fins a les obres de grans pintors del segle XX, com Picasso, Dalí, Dèrain o Matisse.

Els camins costaners de la Costa Brava són, indubtablement, de foto; tant les seves platges recollides o de pedres esmolades, les cales rocalloses i penya-segats abruptes, així com la vegetació inclinada per la Tramuntana, conformen un escenari d’allò més fotogènic.

Quan recorrem aquests camins vora la mar, ens trobem a un costat el verd dels pins, a l’altre, el blau del mar, som als Camins de Ronda, una via excel·lent per a descobrir tots els espais del litoral. Els camins de ronda originàriament  havien estat camins de pescadors que els utilitzaven per anar a pescar o en cas de naufragi, més tard van ser utilitzats per fer patrulles a la línia de la costa i vigilar el contraban i el trànsit d’embarcacions. Actualment, el Camí de Ronda és una magnifica via per descobrir i gaudir d’aquests paisatges tant diferents i, sovint, tan meravellosos. És per això que proposem una escapada fotogràfica tranquil·la per gaudir al màxim dels indrets del Camí de Ronda. I com ho farem això?

Respectant l’estil fotogràfic propi de cada assistent i la seva creativitat. Per aquest motiu a Viu-la! optem pel guiatge fotogràfic, estant sempre propers a cada participant, per si cal donar  el que ens agrada anomenar suport fotogràfic.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

El nostre tarannà també es nodreix de l’adaptació a les circumstàncies segons el temps i la llum. Buscarem les cales més característiques del tram escollit del Camí de Ronda passant per les seves barraques de pescadors amb temps suficient per parar-nos a gaudir de la brisa marina o remullar-nos. També plantegem la resta de la jornada un tant oberta: gaudint dels pobles pesquers, de la posta de sol,… estan a cada lloc el temps suficient per assaborir cada moment. Per altra banda, la sortida nocturna i l’astrofotografia també la plantegem de manera oberta: primer anirem a un indret per aprofitar la llum de la nit i aconseguir grans resultats i més tard canviarem de lloc per fotografiar la Via Làctia, sempre que el temps ho permeti, i si no és així plegarem veles per matinar i fer l’alba.

Per últim, volem fer incís en el ritme de l’Escapada Fotogràfica a la Costa Brava. Volem dedicar temps a gaudir com cal del Camí de Ronda, dels pobles mariners i dels pobles medievals de l’interior de l’Empordà. Proposem, doncs, una ruta assossegada i amb la tranquil·litat necessària que ens permeti viure el camí i fotografiar-lo alhora.

Esperem que tots plegats gaudim del paisatge, de les aigües netes i transparents, dels racons dels petits pobles de pescadors… i especialment de la fotografia.


Fotos i text © Xavi Talleda i Marta Mateu 

Comparteix

Comments are closed.