sitges_n2

Escapada Fotogràfica a Sitges

Sitges és una vila de la comarca del Garraf.  El seu nom prové del terme sitja (recipient excavat a la terra) i l’origen d’aquesta població l’hem de buscar en el segle IV-III a.C. ja que s’han trobat restes d’un assentament ibèric que es va establir a la punta de les coves.  Segons sembla, era un petit poble de pescadors anomenat Read more…

Comparteix

BarcelonaParcTibidabo-T24-a_O

La Barcelona singular: El Tibidabo

El Tibidabo es coneix com la muntanya màgica i és el cim més alt de la serra de Collserola. Des de dalt es pot gaudir del Temple Expiatori del Sagrat Cor, del parc d’atraccions, de l’observatori i, si el dia és clar, pujar a dalt de tot de la muntanya suposa situar-se en un mirador perfecte per veure fins i tot l’illa de Mallorca.

El nom «Tibi dabo» li donaren els monjos del Monestir de Sant Jeroni, a l’Edat Mitjana, al segle XVI.  El Monestir estava situat a on se situa la benzinera de la carretera de l’Arrabassada, del qual ja no s’hi pot trobar més que restes d’un petit mur dels laterals a la banda de la carretera.

El parc d’atraccions, que inclou prop Read more…

Comparteix

IMG_3269_1red

La Barcelona singular: Poble Sec i Montjuïc

La història del Poble Sec es remunta a mitjan segle XIX, quan era un espai sobretot rural, amb hortes i barraques de llauradors que feinejaven a l’ombra de les faldes del Montjuïc. Cap al 1850 va començar a poblar-se de famílies, sobretot immigrants, que ja no cabien al Raval, atestat en aquells temps. Considerat el primer eixample de Barcelona abans de la reforma del Pla Cerdà, el Poble-sec encara manté avui en dia carrers estrets i desordenats que tenen molt d’encant.

El seu nom té l’origen en la instal·lació, també del final del segle XIX, d’un gran nombre de fàbriques tèxtils que consumien grans quantitats d’aigua, fet pel qual van esgotar les existències d’aigua, que sempre havia estat molt abundant a la zona. Read more…

Comparteix

Empordà1

Tornem a l’Empordanet

L’Escapada fotogràfica a l’Empordanet del 12 i 13 de març es va omplir molt ràpid, per aquest motiu hem decidit tornar-hi el 16 i 17 d’abril de 2016.

La diversitat de la costa gironina s’estén durant més de 200 quilòmetres. La Costa Brava, des de Blanes fins les terres franceses, ofereix tantes opcions fotogràfiques com cales i racons amaga. Si vols descobrir-les, hem preparat una escapada fotogràfica per viure la brisa del mar des del Camí de Ronda passant pels fars, les platges i les seves viles més emblemàtiques.

Viu una ruta fotogràfica guiada Read more…

Comparteix